Der er fortsat masser af liv i brætspilsverdenen

Brætspil er altid sjove

Der er konstant udvikling indenfor spilverdenen, og særligt de elektroniske spil er blevet mere synlige i den sidste årrække. Ikke desto mindre lever brætspilsgenren fortsat i bedste velgående. Og de elektroniske spil har dermed på ingen måde udkonkurreret brætspillene.

Brætspil udvikles og produceres i stor stil

Der bliver nemlig fortsat udviklet, produceret og udbudt et hav af forskellige brætspil hver evig eneste år. Derudover er der en række klassikere, som fortsat er uhyre populære og derfor sælges i massevis, år efter år.
Markedet for brætspil bliver derfor blot større med tiden, selvom nogle måske fejlagtigt tror, at de elektroniske spil står i vejen for udviklingen. Dette er nemlig ganske enkelt ikke tilfældet. Om noget, supplerer og komplimenterer de to markeder faktisk med al sandsynlighed hinanden. For eksempel kunne man forestille sig, at det er de samme spilentusiaster, som investerer i både elektroniske videospil og brætspil. Der er derfor næppe tale om to spilgenrer i direkte konkurrence. De elektroniske og de fysiske spil har blot hver deres marked at gøre godt med. Nogen elsker simpelthen bare så meget at spille, at det er stort set ligegyldigt for dem, om de spiller brætspil eller elektroniske spil.

En stor del af de forskellige spil appellerer desuden nok også til forskellige befolkningsgrupper. Hvor de elektroniske spil nok i større grad appellerer til den yngre del af befolkningen – og den yngre mandlige del – foretrækkes brætspil ofte af enten familier eller decidere brætspilsentusiaster.

Derfor kører det stadig for brætspillene

Der er mange årsager til, at brætspillene stadigvæk er populære hos et utal af kunder. Ét af de bedste argumenter må dog være, at det kan være nemmere at samle hele familien eller et lignende selskab om et fysisk spil. Brætspil indeholder ofte et større socialt element, end mange af de elektroniske spil gør.

Der findes brætspil til enhver smag, og mange af dem kan typisk give plads til mange spillere på én og samme tid. Dette er ikke nødvendigvis noget man kan på diverse elektroniske spillemaskiner. Endvidere er der med sikkerhed stadigvæk en generation eller to af spilentusiasterne, som ikke er vokset op med de elektroniske spil, hvilket gør, at de har tilbøjelighed til at foretrække brætspillene.

De fleste af brætspillene kan desuden spilles igen og igen, og man kan derfor altid hive nogle af de samme favoritter frem for hylden igen, når det er spilletid. Af disse årsager er der derfor i den grad grund til at være optimistisk for spilgenren fremtidigt.

Ydermere har brætspilsindustrien i stor udstrækning også været god til at følge med tiden og hele tiden udvikle aktuelle spil, som er i tråd med tidens trend og udvikling.

Brætspillene har både klassikere og innovative nyskabelser

Langt de fleste har en hel del spilvarianter hjemme i skabet eller på hylden. Brætspillenes genbrugseffekt er i sandhed fantastisk, og mange ender ofte med at spille de samme favoritspil fra barnsben til alderdom. Ikke desto mindre, er der masser af muligheder på markedet, hvis man ønsker at udvide sit sortiment af spil. Der kommer nemlig ofte nye tiltag på bordet hos producenterne, og mange af deres nyskabelser bliver ligesom klassikerne yderst populære. Der er derfor ingen grund til at fortvivle, hvis man er vild med brætspil. Selvom der sker meget indenfor den elektroniske verden, er klassikerne overhovedet ikke truet.

Alle generationer, der er vokset op med spil, er vokset op med, der kan spilles ved sofabordet, spisebordet eller på gulvet. Disse populære valg vil næppe blive upopulære i den nærmeste fremtid, da der ikke er noget, der kan erstatte dem. Elektroniske spil skal trods alt spilles via en spillekonsol, en computer eller et lignende elektronisk apparat. Med brætspil har man derimod kun brug for en flad overflade og et hold af mennesker, der har lyst til at spille løs. Brætspilsgenren ligger sig ikke ned og vil fortsat være populær mange år frem endnu.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *