Hjælp til børnepasningen giver luft i hverdagen

Det er dejligt med hjælp til børnene

Det kan ofte være svært at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen i travle perioder. Men her kan hjælp til børnepasningen være det, der skal til for at give mere luft i hverdagen og give overskud til de mange gøremål, så det hele går op i en højere enhed.

Der er mange muligheder for få børnene passet, og det kan være alt fra en babysitter, til en au pair til en egentlig privat børnepasser.

Nedenfor giver vi dig et udpluk af de mange muligheder, der er, når det kommer til at få hjælp med børnepasningen hjemme hos dig.

Vælg den rette pasningsordning

Når du skal finde den hjælp til børnepasningen, som passer bedst til dig og din familie, jeres behov og jeres hverdag, kan du med fordel stille dig selv et par afklarende spørgsmål, så du finder den bedste og mest optimale løsning.

  • Er der brug for hjælp i det daglige?
  • Er det blot nogle (få) dage?
  • Er det bare en gang i mellem, når I skal noget ekstraordinært?
  • Er det bestemte tidspunkter på dagen?
  • Har du/I behov for hjælp til mere end bare pasning af børnene?

Får I først afklaret disse spørgsmål, er I godt på vej til at kunne sætte jeres søgning efter hjælp til pasningsarbejdet i gang samtidig med, at I får lettere ved at afstemme jeres forventninger med den eller dem, som skal hjælpe jer.

Ansæt en børnepasser eller en “bedstemor”

Hvis der er behov for hjælp til børnepasning, kan du overveje at ansætte en børnepasser i en såkaldt privat pasningsordning. Du vil her i mange tilfælde kunne få tilskud til dele af din børnepassers løn hos kommunen. Tilskuddets størrelse afhænger af, hvor mange timer om måneden, du bruger din børnepasser og hvor gammelt dit barn er. Du kan få tilskud til privat børnepasser for dit barn, fra det er 24 uger gammelt og frem til skolealderen.

Har dine børn nået skolealderen er en anden mulighed at ansætte en “bedstemor” eller “bedstefar” eller en ung efter-skole-hjælp, der kan hente børnene efter skole og være sammen med dem, indtil du eller I selv kommer hjem. Det kan være et godt alternativ til SFO’en eller være en god hjælp, hvis du/I arbejder så sent, at der er timer sidst på eftermiddagen, hvor der er brug for pasning.

Få en au pair i huset

En au pair kan også være en løsningsmulighed, hvis du eller I ønsker at have en fast børnepasser i huset. Fordelen ved at have en au pair ansat er, at din au pair bor hos jer og bliver en del af familien, så børnene er trygge og kendte med deres børnepasser. Derudover vil en au pair kunne hjælpe med lette husholdningsopgaver og måske madlavning for at aflaste dig yderligere.

For at kunne få en au pair i huset skal du være selvforsørgende og kunne tilbyde gratis kost og logi, samt et eget værelse egnet til beboelse til au pairen i hjemmet. Derudover skal der betales løn/lommepenge hver måned.

Find en fast babysitter

Hvis du har brug for hjælp til pasningen af børnene ind imellem – et par eftermiddage eller aftener om måneden – eller på mere fast basis, kan en babysitter være en anden rigtig god løsning. På nettet er der flere portaler, hvor du nemt og hurtigt kan finde en babysitter i dit område.

Det er en god idé at kalde den eller de babysittere, du overvejer at ansætte, til en lille samtale først, så I ved, at kemien passer.

Hvis en babysitter kan være en løsning for jer, så klik dig ind på jobbi.dk og kig under siderne med hhv. babysittere og børnepasning og se, om ikke der er nogle gode emner i dit område – det er der i det meste af landet.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *