Flere og flere firmaer benytter teambuilding, når der skal skabes resultater

På en arbejdsplads vil der stort set altid være en arbejdsfordeling. Uanset, om det er blevet udarbejdet en officiel plan for, hvordan arbejdet skal forløbe og fordeles eller, om det er en arbejdsplan, som har udviklet sig løbende over tid, vil der være en fordeling af arbejdet mellem de ansatte. Det er en nødvendighed, for at tingene fungerer. Og de fleste ansatte har en tendens til at acceptere denne arbejdsdeling uden at stille spørgsmålstegn ved, eller tænke nærmere over, hvorfor den er, som den er.

En stor del af de ansatte på de danske arbejdspladser har bare accepteret det, der er planlagt, og så ikke tænkt videre over, at man sagtens kan involvere sig noget mere på arbejdspladsen og derved være med til at forme sin egen dagligdag. Det kan bare være små ting, som ved måske at være noget mere social og imødekommende, når man kommer på arbejdet. Mange hilser på hinanden, når de kommer fordi hinanden eller ind om morgenen, men der er ikke så mange igen, der rigtig snakker med hinanden. Det bliver hurtigt til en meget overfladisk arbejdsplads, hvor man ikke rigtig kender hinanden. Man holder sig til det, man kun skal vide om folk, hvorimod de vil mene resten er unødvendig. Det kan dog have en betydning for fællesskabet og for arbejdsmiljøet, som i sidste ende ville kunne påvirke arbejdsindsatsen.

Det kan være meget problematisk, hvis man har en arbejdsplads, hvor der ikke er så mange, der taler med hinanden. Der er nogle, som har arbejdspladser, hvor alle nærmeste kender hinanden ind og ud. Dette er dog slet ikke et krav, da man nogle steder knap nok ved hvad hinanden hedder. Hvis man generelt ønsker et godt samarbejde mellem kollegaer, så vil langt de fleste kunne have en meget stor fordel i det, hvis man ønsker at prøve nogle ting, for at få dem til at arbejde bedre sammen. Der er selvfølgelig en del forskellige måde, som man kan vælge, når man prøver på at forbedre sammenholdet og teamwork hos nogle kollegaer. Det handler om at finde noget fælles frem, som man alle sammen kan dele og stå sammen om. Det er vigtigt, at man ikke bare står akavet stille imens, man skal bare komme ind i legen, så man får noget ud af det.

Teamwork, der holder i længden

En sådan teambuilding workshop kan virke som en tosset idé for mange. Det virker sært for nogle, at de skal have kurser i, hvordan man pludselig skal interagere med andre mennesker. Dog er det en meget god idé at vælge teambuilding. Mange ser det som en mystisk ting, men det er en workshop, som virker helt fantastisk for alle kollegaerne. Stemningen efter sådan en workshop, vil pludselig være en helt anden. Det er en positiv virkning, som meget hurtigt vil træde i kraft bagefter. Før hvor man mere eller mindre undgik øjenkontakt og at side hej til hinanden, så vil langt de fleste pludselig være mere åbne overfor andre.

Ved teambuilding vil der blive sat utroligt stor fokus på alle kollegaerne som en stor helhed. Som en stor maskine, der ikke kan fungere uden hele sin besætning, der holder den i live. Der er fokus på arbejdspladsens rummelighed og hvordan vi alle sammen skal have lov til at være her. Alle medarbejder bør derfor gøre en indsats, så oplevelsen bliver rigtig god for alle. Det er ikke en rar oplevelse, hvis man heller ikke snakker med nogen under selveste teambuilding workshoppen. Derfor er det vigtigt, at man udnytter den situation, man er i og så taler med ens kollegaer.

Som udgangspunkt er det vigtigt at finde det helt rigtige sted, at afholde sin teambuilding workshop. De rigtige rammer kan nemlig i meget stor udstrækning være med til at sikre, at teambuilding workshoppen bliver en succes, som får den ønskede virkning på arbejdspladsen.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *