Puslespil og brætspil går aldrig af mode

Indimellem kan de fleste mennesker have brug for en pause fra hverdagens travlhed. Rigtig mange døjer nemlig i dag med stress, fordi der simpelthen er for meget at se til. En helt almindelig og gennemsnitlig dansk børnefamilie har alt for meget fart på i løbet af en uge. Forældrene har måske begge tidskrævende jobs, der skal passes, og samtidig kan man ikke slække på de huslige pligter på hjemmefronten. Ikke nok med det, så kræver børnene også opmærksomhed. Og de skal ofte køres frem og tilbage til skole og fritidsaktiviteter. Og fra både ½skole, sportsklubber etc. er der ofte et pres for, at man som forældre skal involvere sig i børnenes hverdag. Men det kan være svært at overskue det hele. Og ikke mindst, skal man huske at passe på sig selv og sin familie.

Den travle hverdag bliver hurtigt til mange timer med fart over feltet. Og mange glemmer simpelthen at tage sig en pause en gang i mellem og bare nye tilværelsen og livet uden, at det absolut skal foregå i et opskruet og hæsblæsende tempo. Det høje tempo kan hurtigt ødelægge samværet i familien, så derfor kan det være en fordel at rive lidt timer ud af kalenderen, så man kan få lavet noget sammen som familie, hvor man rigtig kan slappe af og nye hinandens selskab.

Og det behøver ikke være en dyr fornøjelse, hvor man skal rejse væk på ferie i en uge. Der er nemlig også andre muligheder.

Spil er en god måde at slappe af på – sammen

Puslespil og brætspil er altid populære. Det er gode alternativer til computerspil og fjernsynskiggeri, som ofte kan ende ud i, at børnene sidder limet til skærmen og derfor ikke får snakket så meget med familien og moret sig sammen, som man ellers kunne.

Udvalget af spil er stort, så der er ingen grænser for, hvad man kan vælge at spille. Hvis man en aften sidder og keder sig, så kan man med fordel finde et brætspil frem, så man er klar til at udfordre sig selv og sin familie. Det kan blive til en masse timer med hygge, grin og udfordringer, hvilket kan være sundt for familiesammenholdet. Man kan være delt op i hold og dyste i de fleste brætspil, hvilket også vil skabe en sjov stemning mellem mor, far og børn, da man så kan udfordre og konkurrere med hinanden og på den måde have lidt sjov ud af at pege fingre ad hinanden, hvis man vinder eller taber.

Både brætspil og puslespil kan give familien værdi

Der findes mange populære brætspil, og de fleste er gode som familiespil. Det er dog ikke kun brætspil, man kan have det sjovt med, men også puslespil kan rent faktisk ende med at blive en helt holdsport. Normalt forbinder man måske det, at lave et puslespil, med noget, man kun gør som mindre barn eller alene. Det kan da også være en hyggelig og afstressende ting at gøre på egen hånd, men det kan samtidig også være en hyggelig ting at gøre sammen som familie eller som forælder og barn, da man så kan hjælpes ad og dermed også få snakket sammen over et godt puslespil. Afhængig af, hvem der spiller, kan man få puslespil i forskellige sværhedsgrader, og det kan eksempelvis bidrag meget til læringen hos et mindre barn, da man har det sjovt, men samtidig lærer noget. Ift. brætspil kan det samtidig også være både sjovt og underholdende, da der fx er mange brætspil med spørgsmål i, så man kan lære noget inden for forskellige kategorier, mens man spiller. Det bør være sjovt lære – puslespil og brætspil er altid populære, fordi de indbyder til en kombination af både sjov og læring.

Der er mange timers hyggeligt samvær gemt i både puslespil og brætspil. Og der er noget, som alle familier bør sætte tid af til indimellem. Det styrker sammenholdet i familien og er med til at sætte tempoet lidt ned i en ellers til tider hektisk og travl hverdag.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *